Logo Wereld

Home
Projecten
Energiebronnen Waterstof-economie
Symposia
Rapport
Sponsors
FAQ

De EH2ESS Cavicator


Het EH2ESS CAVICATOR project behelst een Electro-chemisch proces waarbij koolwaterstoffen direct omgezet worden in electriciteit. Dit dus niet via een verbrandingsproces, waardoor geen uitstoot van CO2 en NO2 plaatsvindt.

Hoe verloopt nu zo'n proces?
De Cavicator (een apparaat ter grootte van een accu) wordt geïnjecteerd met koolwaterstoffen zoals benzine, LPG, diesel, biogas, alcohol. Deze stoffen worden door de cavicator geactiveerd via stoom (gas) in waterstofgas - zuurstof- koolstof.
Door een katalysator worden de koolstofdeeltjes eruit gehaald. De resterende stroom gaat naar een stoomelectrolyse waardoor het waterstofgas en de zuurstof gescheiden worden. Deze 2 gassen gaan afzonderlijk naar een brandstofcel.
Een stek van een brandstofcel maakt per cm2 2 Volt bij 200 mA. Wij gaan uit van een stek van 24 V bij 200 A.
Die stroom wordt gebruikt om Lithium-tractie-accu's op te laden, die dan op hun beurt weer een frequentieregelaar of omvormer voeden.
De omvormer voor thuis-gebruik, evt. netgekoppeld. De frequentieregelaar kan een A-Synchrone motor aansturen van +/- 30 kW voor "mobiliteitsdoeleinden".
Het uiteindelijke doel van dit Cavicator proces is gelegen in de noodzaak om de voor de mens en dier zeer schadelijke NO2 emissies terug te dringen. Deze NO2-problematiek is publiekelijk niet zo bekend, maar het is een zwaar giftig gas dat evenals CO2 bij alle verbrandingsprocessen vrijkomt.

Dit is een korte uiteenzetting van het 'EH2ESS Cavicator project'.

Dit idee is afkomstig van het EH2ESS team en gedeponeerd o.a. bij de belastingdienst.

© EH2ESS, For a Clean World Webmaster